lokalni izbori

Propali pregovori SDP-a i GLAS-a. Hoće li se Mrak Taritaš ponovno kandidirati za gradonačelnicu?

11.03.2021 u 21:14

Bionic
Reading

Iako je to djelovalo kao “gotova stvar”, od potpore stranke GLAS kandidatu za gradonačelnika SDP-a Jošku Klisoviću još uvijek nema ništa. Naime, kako neslužbeno doznaje Večernji list u SDP-u od više izvora, pregovori između Joška Klisovića i njegova tima te predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš su propali.

Kako tvrde izvori iz SDP-a, Mrak Taritaš tražila je “previše”. Što točno, ne otkrivaju, ali kažu da nije pristala na njihovu ponudu, koja je uključivala mjesto dogradonačelnice koje bi pripalo upravo njoj, jedno sigurno ulazno mjesto na listi za Skupštinu, jedno rubno mjesto na listi i još jedno, vjerojatno neprolazno.

U SDP-u drže kako je ponuda i više nego fer jer Anka Mrak Taritaš, kao netko tko je prije četiri godine ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika, danas sigurno više nema tu “težinu” na temelju koje bi mogla, kažu, tražiti više. Paralelno se čuje i da se šefica GLAS-a, nakon što su pregovori propali, odlučila ponovno sama kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, što u njenoj stranci ne demantiraju, nego poručuju kako je to opcija o kojoj još razmišljaju.

O prekidu pregovora sa SDP-om Anka Mrak Taritaš kazala je da su oni protekli u korektnoj atmosferi, ali da je njen dojam da kolege iz SDP-a ove izbore ponajprije vide kao sredstvo za zadovoljenje svih nezadovoljnika u raspuštenoj gradskoj organizaciji, a manje kao mogućnost okupljanja oko zajedničkog kandidata, piše Večernji list.

'Detalje razgovora s kolegama iz SDP-a ni 2017. ni 2021. godine nisam iznosila ni anonimno ni javno u medije jer sam uvijek bila korektan partner, a to smatram i lošom porukom našim građanima. A pogotovo nisam iznosila detalje koji sa stvarnim događajima nemaju nikakve veze', kazala je Mrak Taritaš.

Ni u jednom trenutku, dodala je, u GLAS-u nisu ništa tražili ni uvjetovali, nego su ponudili gradske četvrti i mjesne odbore “gdje imamo odlične ljude, koji su do sada dobro radili i surađivali s kolegama iz SDP-a”.