vrijeme

Promjena vremena je sve bliže: Nestabilno, uz kišu i pljuskove s grmljavinom

14.09.2022 u 07:22

Bionic
Reading

U petak i subotu izgledna je obilnija kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, a može biti i lokalno veće količine oborine te grmljavinskog nevremena

U srijedu u većini krajeva barem djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Oblačniji će biti zapad zemlje, a ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, poslijepodne raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu. Puhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 °C, prognozira Državni hidrometeorolški zavod.

U četvrtak uz izraženu južinu i iznadprosječnu toplinu kiše će biti mjestimice, a uglavnom će na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima biti obilnija. U petak i subotu izgledna je obilnija kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom, a može biti i lokalno veće količine oborine te grmljavinskog nevremena.

  • +24
Snažno nevrijeme pogodilo Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Na kopnu će puhati umjeren i jak jugozapadni vjetar, a u petak će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jako jugo u subotu postupno okrenuti na buru. Od petka izražen pad temperature, osjetniji u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.