promet

Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici, pokvareno vozilo u tunelu Škurinje

08.12.2020 u 07:48

Bionic
Reading

Kolnici su jutros vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Kosnica u smjeru Lipovca pozivaju vozače na oprez. Zatvoren je promet na servisnoj cesti čvora Kosnica prema Domovinskom mostu u smjeru istoka

Zbog vozila u kvaru na autocesti A7 u tunelu Škurinje II u smjeru graničnog prijelaza Rupa vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Moli se vozače za dodatan oprez.  Zbog zimskih uvjeta za sav su promet zatvorene državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Trajekti plove redovito, a u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj – Cres – Rijeka te brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak i Zadar-Preko. Zbog tehničkih poteškoća otkazana je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.