hladno i kišovito

Prognoza Ane Bago: Osjetni pad temperature, pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlji, a evo kada se vraća lijepo vrijeme

26.04.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Iako se temperature u nekim dijelovima Hrvatske kreću do ljetnih 30 Celzijevih stupnjeva, zahlađenje kreće već u petak navečer kada će doći prva hladnija zračna masa, a temperature će se spustiti za desetak stupnjeva, za tportal navodi meteorologinja Nove TV Ana Bago

'Ovo je jedna dosta velika promjena vremena, ali sada se vraćamo na normalu jer je prosjek za ovo doba godine nekih 20 Celzijeva stupnja. Ovakve epizode su iznadprosječno tople', objašnjava meteorologinja Ana Bago te dodaje kako je zadnji put ovako toplo bilo u Slavoniji krajem 60-ih godina prošlog stoljeća.

Temperature će se na kopnu i u cijeloj Slavoniji spustiti na 17, 18 Celzijeva stupnja uz kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj Hrvatskoj te jugo i buru na Jadranu. Najmanja razlika u temperaturi osjetit će se na Jadranu gdje će biti oko 20 Celzijevih stupnjeva.

'Ovakvo vrijeme nastavit će su u ponedjeljak koji će biti dosta kišovit, hladan i tmuran, ali od sredine tjedna opet se vraćamo na lijepo vrijeme', ističe meteorologinja.

Ovo vrijeme znatno će utjecati i na raspoloženje, pa kako kaže meteorologinja, ako nešto krene loše možemo okriviti južinu, pogotovo danas kad je i sparno.

Kiša u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL