KOMENTIRAO IZRUČENJE

Prodanović: Ne znam otkud Todoriću novac za Cherie Blair, nisam mu financijski savjetnik

26.10.2018 u 20:17

Bionic
Reading

Odvjetnik Ivice Todorića Čedo Prodanović u Dnevniku Nove TV osvrnuo se na odluku londonskog suda o izručenju njegovog klijenta Hrvatskoj te je pojasnio što bivšeg vlasnika Agrokora čeka kad dođe u Remetinec

Na pitanje smatra li epilog u Londonu porazom, Prodanović je za Novu TV rekao da ne.

'Zna se da se po europskom uhidbenom nalogu kad-tad ljudi unutar EU izručuju. Na određeni način se ta odluka prolongirala, ali kad-tad je do toga moralo doći.'

Po dolasku u Hrvatsku, Todorić ide u Remetinec, za što Prodanović kaže da je određen radi mogućeg utjecaja na istragu, odnosno na svjedoke.

'Jedan svjedok još nije ispitan u ovih godinu dana. Formalno još postoji istražni zatvor, mada se on mogao već i ukinuti, jer ukoliko nije moglo Državo odvjetništvo doći do tog svjedoka, onda je još manje mogao gospodin Todorić, da bi utjecao na njega. Dakle, radi se o formalizmu. Hoćemo li u međuvremenu mi njega uspjeti ispitati, odnosno Državno odvjetništvo, ili će se odustati od tog svjedoka pa će time automatski otpasti razloga za pritvor, to ćemo vidjeti', rekao je Prodanović dodajući da će se Todorića ispitati čim dođe u Hrvatsku.

  • +12
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

O samoj obrani bivšeg vlasnika Agrokora nije želio govoriti, 'ne zato što se nešto taji, nego je to stvar dobrih običaja', a na pitanje kako će mu londonski sud vratiti jamčevinu s obzirom na blokadu računa, Prodanović je rekao da se ona 'u svakom slučaju mora vratiti'. Dodao je i da ne zna tko ju je u Londonu uplatio, da su to riješavali Todorićevi engleski odvjetnici.

Na pitanje novinarke otkud novac za odvjetnicu Cherie Blair, Prodanović je rekao kako ne zna.

'Ja sam mu pravni, a ne financijski savjetnik', poručio je.