HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA:

'Prodaja vodocrpilišta bila bi najveća dosadašnja pljačka'

31.03.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Hrvatska konzervativna stranka upozorila je u utorak da moguća privatizacija vodocrpilišta u Valpovu predstavlja početak rasprodaje i drugih vodocrpilišta u Hrvatskoj. 'Prodaja općih dobara predstavljala bi najveću izdaju hrvatskih nacionalnih interesa i bila bi to najveća dosadašnja pljačka, veća i od one privatizacijske', stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Zadravec, član Predsjedništva HKS-a

HKS navodi da postoji mogućnost da će privatna tvrtka postati vlasnik vodocrpilišta te kontrolirati isporuku pitke vode građanima jednog dijela Slavonije.

'Smatramo nedopustivim to da se u Hrvatskoj u 21. stoljeću vode politička prepucavanja oko pitke vode koja se lome na leđima krajnjih potrošača, onih koji su uredno podmirili svoje obaveze. Stoga se pitamo je li valpovački slučaj tek početak rasprodaje i drugih vodocrpilišta odnosno probni balon za prodaju drugih općih dobara koja su u vlasništvu svih građana Republike Hrvatske', poručuju iz HKS-a.

Pitaju se što je sljedeće na redu za prodaju - hrvatsko more, šume, rijeke, jezera, rudno bogatstvo, nacionalni parkovi, zrak... a sve u svrhu krpanja proračunskih rupa, ali i pojedinačnih interesa i bogaćenja na račun hrvatskih građana.

HKS se zalaže za privatizaciju i smanjenje utjecaja države na gospodarstvo, ali i za zaštitu nacionalnih interesa i suvereniteta Hrvatske, ističući da nikakav osobni interes ne može biti iznad toga. Ne smije se dopustiti da se prodajom tvrtki koje upravljaju izvorima vode na perfidan način krene u rasprodaju općih dobara, u ovom slučaju pitke vode kao važnog resursa, ističu u HKS-u.

'Pitka voda je jedini resurs kojeg Hrvatska ima dovoljno za svoje potrebe te je nedopustivo i za svaku osudu da si itko uzima za pravo uskraćivati je građanima i manipulirati njome. More, šume, rijeke, jezera, rudna bogatstva, nacionalni parkovi i druga opća dobra pripadaju svim građanima Republike Hrvatske', podsjeća HKS, zaključujući da bi prodaja općih dobara predstavljala najveću izdaju hrvatskih nacionalnih interesa i bila najveća dosadašnja pljačka, veća i od one privatizacijske.