KOMUNALNI HNS-OVAC

Pročelnik godinama nije plaćao komunalnu naknadu

14.02.2012 u 14:14

Bionic
Reading

Vlado Vlašić, donedavni voditelj županijske jedinice za unutarnju reviziju te bivši vijećnik u Gradskom vijeću Grada Varaždina, nije plaćao komunalnu naknadu godinama

Usprkos tome, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš imenovao ga je u prosincu prošle godine za vršitelja dužnosti pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline, a nakon što je dugogodišnji komunalni pročelnik Marijan Bakulić podnio ostavku zbog, kako je objasnio, zdravstvenih razloga.

Da Vlašić dulje vrijeme nije uredno podmirivao račune komunalne naknade prema Gradu Varaždinu gdje je bio gradski vijećnik te član Odbora za komunalnu djelatnost, razvidno je iz dokumenta koji je u veljači 2009. uputio njegov prethodnik Bakulić. Riječ je o dopisu kojim Bakulić obavještava Varaždinsku županiju da zbog Vlašićeva neplaćanja dostavlja rješenje o ovrsi komunalne naknade na iznos od 1.206 kuna.

'Rješenje je prvotno dostavljeno u Trateks d.o.o. jer smo raspolagali s podatkom da ovršenik radi u tom poduzeću. Rješenje nam je vraćeno uz napomenu da ovršenik više nije zaposlen u poduzeće Trateks od 31. siječnja 2003. godine. U provedbenom postupku je utvrđeno da je ovršenik zaposlen u Varaždinskoj županiji. Molimo da u skladu s člankom 176. Ovršnog zakona, a koji govori da kad ovršeniku prestane rad, rješenje o ovrsi djeluje i prema drugom poslodavcu, i to od dana kad je tom poslodavcu dostavljeno rješenje o ovrsi na provedbu, izvršite pljenidbu tražbine zajedno s pripadajućom kamatom i troškovima postupka', piše Bakulić u dopisu uz koji prilaže i Rješenje o ovrsi komunalne naknade.

O čemu se radi, objašnjenje smo tražili u Gradu Varaždinu, odnosno od Vlade Vlašića, v. d. pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline.

'Točno je da nisam plaćao komunalnu naknadu pa sam dobio ovrhu na iznos 923,73 kune. Međutim, kako bi informacija bila potpuna, želim napomenuti da je za sve to vrijeme neplaćanja komunalne naknade Grad Varaždin bio u financijskoj obvezi prema meni pa se naplata duga mogla riješiti i drukčije', istaknuo je Vlašić koji vjerojatno ukazuje na to da Grad Varaždin nije isplaćivao naknade vijećnicima na vrijeme.