ROMNEY O MASAKRU U KINU

'Problem su ljudi, a ne zakoni o oružju'

24.07.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Republikanski kandidat na američkim izborima Mitt Romney koji je ranije podupirao mjere kontrole posjedovanja i nošenja oružja, u ponedjeljak je izjavio kako smatra da dodatni zakoni ne bi bili spriječili prošlotjedni masakr u kino dvorani u Coloradu

'Još uvijek smatram da je Drugi amandman dobar, kada je o kontroli posjedovanja oružja riječ, no ne vjerujem da bi amandmani zakona napravili bilo kakvu razliku kada je u pitanju ovakva tragedija', rekao je Romney u interviewu za CNBC.

I Romney i njegov izborni protivnik, aktualni predsjednik Barack Obama oklijevaju u pogledu novih zakona o kontroli posjedovanja i nošenja oružja nakon masakra što ga je u petak u kinodvorani u Denveru počinio maskirani mladić, ubivši 12 osoba i ranivši ih 58.

Romney je u intervjuu rekao da u Coloradu već postoji iznimno strogi zakon o posjedovanju i nošenju oružja. Na pitanje o mogućnosti donošenja zakona kojima bi se zabranila online prodaja streljiva ili se ograničila prodaja poluautomatskog oružja, odgovorio je: 'Naš problem nisu zakoni nego ljudi, koji kao da ne žive u realnom svijetu te su u stanu počiniti nevjerojatne i neobjašnjive stvari.'

Demokrat Obama nije izravno govorio o tome kako bi riješio pitanje posjedovanja i nošenja oružja. 'U predstojećim danima, tjednima i mjesecima, dobro ćemo razmisliti o tome što možemo učiniti kada je riječ o ovakvom bezumnom nasilju kojemu je izložena zemlja', kazao je.