hak

Privremeno se ukidaju pomorska putovanja na liniji Bar-Bari zbog restriktivnih mjera koje je uvela Italija

06.10.2020 u 07:27

Bionic
Reading

Zbog restriktivnih mjera koje je uvela Republika Italija, u pomorskom se prometu ukidaju putovanja na liniji Bar – Bari s polaskom 6. listopada iz Barija te 7. listopada iz Bara, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i na istoku Hrvatske. pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Državna cesta DC70 Omiš (D8) - Naklice - Gata – čvorište Blato n/C (A1) bit će privremeno zatvorena za sav promet od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac od 8.listopada do 21.studenoga.Obilazni pravac je: državnom cestom DC8, Omiš – Podstrana (Strožanac), te županijskom cestom Ž6142, Podstrana (Strožanac) - Žrnovnica– Srinjine – Tugare – Naklice.

Zbog radova na prometnom traku za priključenje iz Čulinečke ceste na Slavonsku aveniju u Zagrebu, do srijede 28. listopada do 20 sati neće biti moguće skretanje iz Čulinečke ceste prema Slavonskoj aveniji (smjer sjever-zapad). Od 10 do 21 sat bit će zauzet sjeverni prometni trak sjevernog kolnika u zoni radova. Obilazni pravac bit će: Čulinečka cesta - Servisna cesta - Slavonska avenija.

U subotu 10.listopada održava se triathlon utrka “Zadarhalf” čija će se biciklistička dionica održati na cestama Zadarske županije. Prvi biciklisti se očekuju oko 09:25 od T.N Punta Skala cestama: Ž6012 do križanja sa DC306 i po DC306 lijevo prema Ninu, na ŽC6004 i produžetak na ŽC6011 kroz Ninske Stanove i Žeravu do kružnog toka na križanju sa ŽC6007 (Mazija).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.