NEVOLJE NA TERENU

Privremeno obustavljen teretni promet na ulazu iz Hrvatske u Srbiju

24.09.2023 u 10:12

Bionic
Reading

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio da se zbog otežane opskrbe strujom i nemogućnosti rada špediterskih službi do daljeg obustavlja teretni promet na ulazu u Srbiju na prijelazima Šid i Batrovci

Na području Srijema, najteže pogođenom jučerašnjim nevremenom, 11.000 kućanstava sinoć je ostalo bez struje, a u Šid su upućeni agregati jer je dio teritorija te općine ostao bez napajanja električnom energijom zbog prekida na dalekovodu.

Na graničnim prijelazima Batrovci i Šid na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj otežan je promet za kamione i teretna vozila.

Zbog nemogućnosti rada špediterskih službi sav teretni promet na ulazu u Srbiju bit će obustavljen sve dok ne budu otklonjeni kvarovi na dalekovodima i dok se ne uspostavi normalna opskrba električnom energijom, priopćio je MUP Srbije.

O tome su, dodaje se u priopćenju, obavještene hrvatske granične vlasti, koje će teretni promet iz pravca Republike Hrvatske prema Republici Srbiji preusmjeravati na alternativne granične prijelaze Bačka Palanka, Bogojevo i Bezdan.

"Svi logistički kapaciteti Sektora za izvanredne situacije MUP-a stavljeni su na raspolaganje građanima Šida, a agregati različite snage već su poslani da čim prije stignu u Šid i stave na raspolaganje građanima sve dok ovaj kvar ne bude otklonjen", rekao je v.d. pomoćnika ministra unutarnjih poslova i šef Sektora za izvanredne situacije Luka Čaušić, koji je tijekom noći posjetio Šid.

U većem dijelu Srbije za nedjelju i do 25. rujna proglašen je crveni meteo alarm jer se očekuje obilna kiša i moguće olujno nevrijeme.