ISKAČU ŠAHTOVI

Nevrijeme napravilo kaos u dijelu Zagreba: Niz ulicu se slijevaju fekalije i kišnica

14.09.2023 u 16:59

Bionic
Reading

Izdan je žuti meteoalarm, a najavljena promjena vremena stigla je nakon dužeg razdoblja sunčanog i toplog vremena koje je obilježilo prvu dekadu rujna. Kiša je najviše problema stvorila u Podsljemenskoj zoni, gdje je obilna oborina u kratko vrijeme prometnice pretvorila u rijeke

'Deset centimetara vode je na cesti konstantno dok kiša pada, kanalizacija i kolektori kiše ne mogu gutati toliku količinu oborine. Od pritiska oborine iskaču šahtovi i van šiklja odurna kombinacija fekalija i kišnice i ravno po cesti se slijeva i curi prema Mihaljevcu', rekao je stanovnik Šestina za Večernji.

Najavljeno pogoršanje vremena ne bi trebalo trajati dugo. Do kraja dana u Zagrebu nas očekuje promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Ali zato već u petak slijedi razvredravanje. Bit će djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna oko 26 °C.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek / Pixsell