BOMBA U SUNCOBRANU

Privedena osoba zbog eksplozije i ubojstva u Bihaću

28.05.2012 u 09:30

Bionic
Reading

U Bihaću u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro aktivirana je bomba kod 'stočne tržnice' u Ulici Hadžiabdića mahala, usmrtivši jednu žensku osobu, a drugu ranivši. Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona privelo je jednu osobu koja se dovodi u vezu s jutrošnjom eksplozijom u Bihaću

Prema riječima Maje Dizdarić, glasnogovornice Kantonalne bolnice u Bihaću, oko 7.30 u bolnicu su primljene dvije ženske osobe, a jedna od njih, Sabina Dulić, preminula je u devet sati tijekom operativnog zahvata, javlja portal Mojusk.ba.

Druga ženska osoba, Izeta Dulić, primljena je na Odjel ortopedije. Ona je zadobila ozljede lijeve noge i u stabilnom je stanju.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić rekao je da je riječ o klasičnom podmetanju bombe na privatnom štandu u dvorištu privatne kuće.

Prema njegovim riječima, dvije osobe koje su svakog ponedjeljka na tom štandu prodavale voće i povrće su jedine koje su suncobran, odnosno stalak gdje se bomba nalazila, mogle pomaknuti te je u ovom slučaju riječ o osobnim motivima.