vremenska prognoza

Stiže jako pogoršanje vremena - pljuskovi, grmljavina, bujične poplave

21.09.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, ima već jutros kiše, pljuskova i grmljavine na sjevernom, dijelu srednjeg Jadrana, u gorju i na krajnjem sjeverozapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom, opisuje vremenske prilike metereologinja N1 Tea Blažević

U nastavku četvrtka oborine će biti u većini predjela, no ipak najviše duž Jadrana i u područjima uz Jadrana, gdje treba računati na mogućnost lokalno obilnije oborine i grmljavine. Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje putem sustava Meteoalarm koji je na snazi za riječku, kninsku i splistku regiju. Na snazi je i posebno hidrološko upozorenje DHMZ-a:

'Zbog prognoziranih grmljavinskih pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji te uslijed kojih može pasti i veća količina oborine u kratko vrijeme, tijekom noći i sutrašnjeg dana na području sjevernog Jadrana postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava', prenosi metereologinja N1 Tea Blažević.

Navodi kako će biti nestabilno i tijekom petka, a povremena kiša i pljuskovi su najizgledniji duž Jadrana i područjima uz njega.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

U noći na subotu oborina će se intenzivirati. Tijekom subote, na prvi dan kalendarske jeseni, jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, grmljavinom, diljem zemlje, lokalno uz obilniju oborinu, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Zahladnjet će, osobito u unutrašnjosti, navodi dalje u prognozi no, ističe kako novi tjedan donosi ponovnu stabilizaciju i bablje ljeto.