MLADIĆ NIJE IZRONIO

Prijava vlasniku scuba tvrtke zbog smrti Talijana

01.10.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Vlasnik tvrtke Nadi scuba, koja se, među ostalim, bavi i organizacijom ronjenja, 47-godišnji S. N. iz Rovinja kazneno je prijavljen zato što je prouzročio smrt iz nehaja, izvijestila je danas istarska policija

PULA - Po podacima policije, on je 26. kolovoza organizirao ronjenje s bocama za 15 ronilaca - stranih državljana na zaštićenom području gdje je prije 95 godina potonuo brod Baron Gautsch. Tom prilikom 24-godišnji Talijan M. R. nije izronio s ostalim roniocima premda je jedan od njih predložio da se zbog loše vidljivosti vrate na površinu. Truplo mladog Talijana pronađeno je na dnu mora nakon dviju akcija traganja.

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv voditelja ronjenja zbog 'prouzročenja smrti iz nehaja' budući da 47-godišnji S. N. nije poduzeo sve sigurnosne mjere, što je bio dužan učiniti. Naime, istragom je utvrđeno da on sa skupinom ronilaca nije bio cijelo vrijeme od njihova urona do izrona i odlaska sa zaštićenog područja. Osim njega, kazneno će biti prijavljena i tvrtka Nadi scuba.