PITANJE LICENCE

Previranja u Transparency Internationalu Hrvatska

14.03.2016 u 13:31

Bionic
Reading

Transparency International Hrvatska povodom dopisa Transparency Internationala priopćio je da je odluka o licenci donesena na temelju netransparentnog postupka i kao takva nema učinak. Temelji se na klevetama tajnih informanata iz Hrvatske, neodgovornih postupaka pojedinaca iz središnjice, a bez uvažavanja činjenica i uključivanja podružnice

'Dopisom tajništva TI iz Berlina obaviješteni smo da se hrvatskoj podružnici ukida licenca zbog, kao što se ističe, neispunjavanja minimalnih uvjeta koji su postavljeni pred organizaciju, navodi se u priopćenju.

Kao glavni nedostaci djelovanja navedeni su: financijska nestabilnost, nesuradnja s drugim organizacijama civilnog društva okupljenim oko Platforme 112 te da svoje aktivnosti provodimo volontirajući bez novčane naknade.

U trenutnoj situaciji, s kojom je Hrvatska suočena, smatramo da je neprimjereno, nepotrebno i nepošteno trošiti javni novac na profesionalni rad u udrugama koje se bave demokratizacijom društva jer se na taj način umanjuje uloga koju bi morali imati aktivni građani.

S obzirom da korupcija nije ni lijeva ni desna te da je iznad svjetonazorskih opredjeljenja naših članova, volontera i simpatizera, nikada nećemo prihvatiti politički pritisak ni izvana ni iznutra. Naše aktivnosti i djelovanje bit će, kao i do sada, u interesu svih hrvatskih građana koji imaju pravo živjeti u nekorumpiranom, poštenom i transparentnom društvu.

'Naše aktivnosti bit će usmjerene na aktivizam građana kako bi se potaknula istinska želja za promjenom u društvu, koja će omogućiti svakom građaninu pristojan, pošten i dostojanstven život na temelju jednakih prilika. U tom smislu naš rad se odvija i dalje kao i do sada', istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a, stoji u priopćenju.