KRAJ DRAME

Prevareni maturanti ipak putuju u Tunis

26.08.2009 u 22:48

Bionic
Reading

Maturanti XV. gimnazije, kojima je Viza tours otuđio milijun kuna za putovanje u Tunis, ipak će u utorak otputovati na maturalac

Rezultat je to dogovora agencije Kompas i osiguravajućeg društva postignutog u srijedu navečer, piše Večernji.hr. 'Sretna sam da će đaci ipak vidjeti Afriku u istom aranžmanu koji su bili izabrali početkom godine', rekla je ravnateljica škole Veronika Javor.

Zdravko Šojat iz Viza toursa gnjevnim roditeljima u utorak je obećao da će pokušati pribaviti bankovno jamstvo za plaćanje puta u Tunis. Erika Popović iz udruge Plavi val, koja štiti potrošače od turističko-ugostiteljskih prijevara, kaže da je ravnateljica škole bila dužna provjeriti agenciju.

Kaže da je škola morala osnovati povjerenstvo za nadmetanje i odabir organizatora putovanja, u kojem sjede tri roditelja, ravnatelj, voditelj i dva učenika. Ravnateljica XV. gimnazije Veronika Javor još je sinoć izjavila da škola ne može biti odgovorna za propust jer su dotad s Viza toursom imali dobro iskustvo te da škola ne uplaćuje novac za putovanja nego roditelji.

'Radimo po naputku Ministarstva obrazovanja. Ne potpisujemo ugovore s agencijama. Mi pribavljamo ponude, đaci su između četiri ponude izabrali ovu, a njihovi su roditelji s agencijom potpisali ugovore. Odsad ćemo biti pametniji i od Ministarstva tražiti jamstvo', rekla je ravnateljica Veronika Javor.