PITA SE BUTERIN

'Preuzima li Jovanović potiho SDP?'

12.05.2011 u 17:23

Bionic
Reading

Saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin izjavila je danas u Rijeci kako SDP samo iznosi političke parole i proziva druge, u čemu, kako je rekla, prednjači Željko Jovanović dok se predsjednika te stranke Zorana Milanovića ni ne čuje

'Znači li to da Jovanović potiho preuzima SDP?', upitala se na konferenciji za novinare saborska zastupnica i članica Gradskog vijeća Rijeke Vesna Buterin .

'Poručila' je Jovanoviću da se 'stranka ne vodi politiziranjem i prozivanjima nego konkretnim razvojnim projektima' te 'istinskom, a ne deklarativnom borbom protiv korupcije, predanim radom i investiranjem, kao što to čini premijerka Jadranka Kosor'. Jučerašnje otvaranje objekta studentske prehrane u Sveučilišnom kampusu u Rijeci znači novi razvoj i 'još jedno u nizu ulaganja Vlade u ovaj kraj', rekla je Buterin.

Ocijenila je kako SDP-u smeta što je, kako je navela, premijerka Kosor u svom dosadašnjem mandatu učinila više za Hrvatsku, Rijeku i Primorsko-goransku županiju nego neki drugi u cijelom četverogodišnjem mandatu.

Zastupnica HDZ-a Buterin istaknula je i da se ulaganje Vlade u riječki Sveučilišni kampus nastavlja unatoč kriznom razdoblju. Time se opovrgavaju tvrdnje SDP-a da Vlada ne ulaže u ovaj kraj, rekla je Buterin, dodavši kako jedina ulaganja u ovom kraju dolaze od Vlade, a to SDP ne može prihvatiti.

HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Rijeke Hrvoje Burić pozvao je riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela da preda Sveučilištu vlasništvo nad zemljištem na kojem je kampus. To zemljište Gradu Rijeci darovala je Vlada RH, jer je do tada bilo u vlasništvu Ministarstva obrane, a Grad je Sveučilištu samo dao pravo građenja, rekao je Burić.