ISPRIKA NESRETNOJ TURISTKINJI

Pretučenoj Britanki ponudili besplatno ljetovanje u Splitu

22.08.2018 u 14:32

Bionic
Reading

O incidentu u kojem je britanska turistkinja Laura Denmar napadnuta i brutalno pretučena u lažnom splitskom hostelu i dalje se piše u britanskim medijima. Tako The Sun navodi da je nesretnoj 26-godišnjakinji uz ispriku ponuđeno besplatno ljetovanje

Vijest da je Turistička zajednica grada Splita napadnutoj djevojci ponudila ispriku i besplatno ljetovanje, nazivajući taj slučaj 'izoliranim incidentom', objavljena je u Hrvatskoj još prije dva dana.

Direktorica TZ-a Split Alijana Vukšić, piše The Sun, kazala je kako su djevojci uputili ispriku u ime čitave Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

'Pozivamo je da se vrati i nudimo joj besplatno ljetovanje kako bismo pokazali da se doista radi o izoliranom slučaju. Split je siguran grad i omiljena destinacija mnogih britanskih turista', izjavila je Vukšić.

Policija koja istražuje slučaj potvrdila je kako je do obračuna došlo nakon nesporazuma oko plaćanja smještaja.

Laura Denmar ispričala je britanskim medijima što joj se dogodilo i upozorila svoje zemljake da budu oprezni. Rekla je da su preko interneta rezervirali smještaj za 60 funti po noćenju, no kad je stigao i njezin dečko, poslani su u drugi stan.

'Kad smo došli, vidjeli smo da se ne radi o legalnom smještaju. Tamo je bilo 30 kreveta i samo jedna kupaonica te nije bilo nikoga tko bi se brinuo o svemu', poručila je.

Denmar kaže da su se sukobili s čistačicom koja im je rekla da trebaju odmah otići ili dati još novca. Ilegalni hostel je u međuvremenu zatvoren.

  • +3
U hostelu Julio pretučena je engleska turistica Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nenad Nižić, predsjednik udruge malih i luksuznih hotela, kazao je za The Sun kako ne postoji nikakva opasnost za britanske turiste.

'Čak i ako se dogodi koji incident, to nije nešto što bi predstavljalo pravu opasnost za turiste u Hrvatskoj. Mi smo samo dva sata leta udaljeni od Londona i sjajna smo destinacija za sve željne kulturnog turizma i prekrasnog krajolika', izjavio je Nižić.

The Sun na kraju navodi kako je Hrvatska i dalje omiljena destinacija britanskih turista koji dolaze u velikom broju te da se na otoku Visu snimao novi nastavak filma 'Mamma Mia'.