STAZIĆ OSTAO BEZ RIJEČI

'Presuda je vjerojatno iznenadila one koji su Rončevića pljuvali'

31.01.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon što je u ponovljenom suđenju za slučaj 'kamioni' bivši ministar obrane Berislav Rončević nepravomoćno oslobođen optužbi, stigle su i prve reakcije saborskih zastupnika koji su s njim sjedili i u saborskim klupama

'Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske odluke, ali ljudski mi je drago što je gospodin Rončević oslobođen krivnje', kazao je kratko novinarima u Saboru HDZ-ov Ivan Šuker.

Njega osobno, kako kaže, presuda nije iznenadila. 'Zašto bi me iznenadilo? Vjerojatno je iznenadilo one koji su ga cijelo vrijeme pljuvali', rekao je Šuker.

Među onima koji su najviše sumnjali u Rončevićevu nevinost bio je i SDP-ov Nenad Stazić, koji je svojedobno bio i na čelu saborskog istražnog povjerenstva za slučaj 'kamioni'. To je povjerenstvo, podsjetimo, 11. svibnja 2009. zaključilo da bivši ministar Berislav Rončević nije učinio ništa loše, no samo pet mjeseci kasnije, USKOK je podignuo optužnicu protiv Rončevića. Rončević je na prvom suđenju 2010. osuđen na četiri godine zatvora, no suđenje je ponovljeno i Rončević je danas nepravomoćno oslobođen.

Sam Stazić danas nije želio komentirati sudsku presudu. 'Vi znate da ja ne smijem komentirati prvostupanjske presude. Kako onda mogu komentirati? Ne mogu! Ne smijem javno kometirati nepravomućne presude. Nemam više što reći. Ne smijem', kazao je Stazić.

312842,312181,310193,264308