POLICIJA MEDIJIMA DIJELI LEKCIJU

'Premlaćivanje na ulici ne znači da je Zagreb nesiguran'

07.12.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Zagrebačka policija večeras je u priopćenju o završetku kriminalističkog istraživanja nanošenja teške tjelesne ozljede 19-godišnjaku hokejašu zagrebačkog Medveščaka Zvonimiru Lovrenčiću zvijestila da je osumnjičila jednu osobu i privela je u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu te je ocijenila da je većina medija događaj prezentirala na krivi način, aludirajući da je mladić napadnut na ulici bez ikakva povoda, te da je stanje sigurnosti na zagrebačkim ulicama narušeno

U nedjelju, 5. prosinca oko 4 sata u Ulici A. K. Miošića, dok se 19-godišnjak u društvu četiri prijateljice udaljavao iz ugostiteljskog objekta, nepoznata osoba iz grupe trojice mladića vrijeđala je navedene djevojke nazivajući ih pogrdnim imenima. Oštećeni 19-godišnjak je zbog navedenog prišao trojici mladića koji su stajali pored ulaznih vrata u dvorišni prostor ugostiteljskog objekta i obratio se osumnjičenom 19-godišnjaku zbog neprimjerenog ponašanja.


Nakon kraćeg verbalnog konflikta, osumnjičeni 19-godišnjak je rukom u predjelu glave udario oštećenog od kojeg udarca je oštećeni cijelom površinom tijela pao na asfaltni nogostup, nakon čega su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, navodi Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Danas su policijski službenici Policijske postaje Centar dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede te su osumnjičenog, poslije dovršenja kriminalističkoga istraživanja, odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Policija ocjenjuje kako je većina medija događaj prezentirala na krivi način, aludirajući da je 19-godišnjak napadnut na ulici bez ikakva povoda, te da je stanje sigurnosti na zagrebačkim ulicama narušeno. 'Svaki čin nasilja bezuvjetno osuđujemo, no smatramo da nije ispravno na temelju jednoga događaja suditi o općenitom stanju sigurnosti', ističe policija.