UKAZAO SE I KERUM

Prekinuta nastava u splitskim školama; atrakcija u splitskoj luci

16.11.2012 u 10:28

Bionic
Reading

U Splitu je presudu generalima dočekalo dvjestotinjak građana, kojima su se pridružili znatiželjni turisti… Nakon što je pročitana oslobađajuća presuda zavladala je potpuna euforija: vozači su stisnuli trube na automobilima, na svim crkvama počela su zvoniti sva zvona, začuli su se čak i pucnjevi

Građani su u velikom broju počeli pristizati na Rivu, a na opće iznenađenje pridružio im se i gradonačelnik Željko Kerum poručivši da je riječ o poštenoj i očekivanoj presudi te otišavši u obližnji kafić uz piće proslaviti dobre vijesti iz Haaga. Njegov zamjenik Jure Šundov, koji je bio jedan od Gotovininih suboraca, ni sat vremena nakon presude nije suzdržavao suze. Plakao je pred kamerama kao kišna godina.

'Presudom smo oslobođeni svi, pa i ja', kazao je Šundov. Među običan puk spustili su se i drugi lokalni političari. Na Rivi su se pojavila i djeca sa slikama Gospe i Gotovine. Naime prekinuta je nastava u svim splitskim školama, a djeca su raspuštena.

Brodovi sirenama pozdravljaju odluku, a pravu atrakciju izveo je zapovjednik trajekta Hrvat, koji se nekoliko puta zavrtio oko svoje osi usred splitske luke.