POJAČANE MJERE SIGURNOSTI

Predsjednika Srbije Tadića čuvaju i snajperisti

09.06.2009 u 22:10

Bionic
Reading

Srbijanska policija i vojska povećale su mjere sigurnosti zaštite Borisa Tadića na zgradama u blizini njegova ureda. Za njegovu sigurnost tako se brinu i snajperisti

Mjere su pojačane nakon nedavnog upada Dragana Marića s ručnim bombama u zgradu Predsjedništva Srbije. Također su se pojavile informacije da su određeni kriminalni krugovi planirali ubiti predsjednika Borisa Tadića, piše Blic.

Službe sigurnosti koje su izradile procjenu rizika predsjednika Srbije Borisa Tadića upozoravaju da lokacija zgrade Predsjedništva u najstrožem centru Beograda, okružena prometnim ulicama, nije primjereno mjesto jer se tu ne može jamčiti puna Tadićeva sigurnost.

Stručnjaci za sigurnost također su predložili da se ured predsjednika iz centra Beograda preseli na neku drugu lokaciju koju je lakše čuvati te zatražili i kupnju novog blindirana vozila za Borisa Tadića, otpornog na eksploziv i druge udare.

U osobnom osiguranju Borisa Tadića sudjeluju pripadnici bojne vojne policije za specijalne namjene, tzv. 'kobre', koji su u sastavu najelitnije vojne postrojbe – Garde Vojske Srbije.