JAČANJE GOSPODARSKIH ODNOSA

Predsjednik Mesić doputovao u posjet Kubi

17.09.2009 u 08:28

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u srijedu poslijepodne, po lokalnom vremenu, u službeni posjet Kubi, na poziv svog kubanskog kolege Raula Castra, izvijestila je kubanska agencija Prensa Latina.

Predsjednik Mesić u četvrtak će održati službene razgovore s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom u Palači revolucije u Havani, a u petak će se sastati s predsjednikom kubanske Narodne skupštine Rocardom Alarconom de Quesadom.

Predsjednik Mesić sudjelovat će i na 5. sastanku Hrvatsko-kubanske međuvladine komisije za znanstveno-tehničku, trgovinsku i gospodarsku suradnju.

Tijekom boravka hrvatskog izaslanstva u Havani bit će održan i hrvatsko-kubanski gospodarski forum u organizaciji gospodarskih komora dviju zemalja te tjedan hrvatskog filma, najavljeno je iz Ureda predsjednika.

Očekuje se i potpisivanje sporazuma o gospodarskoj suradnji i trgovini, memoranduma o suradnji na području kulture, sporta, višeg obrazovanja i memoranduma o suradnji između Hrvatske radio-televizije i Kubanske radio-televizije.

Hrvatski predsjednik u petak će posjetiti Latinoamerički Medicinski fakultet u Havani, na kojem se školuje oko 10.000 studenata iz 24 zemlje.

Također će obići Centar za genetska istraživanja i biotehnologiju, a u bolnici Ramon Pando Ferrer bit će mu predstavljen program 'Operacija čudo', kojim se poboljšava, odnosno vraća vid pacijentima.