VELIKI USPJEH

Predsjednički kandidat Rubio na krilima kontroverznog donatora

31.10.2015 u 22:25

Bionic
Reading

Republikanski predsjednički kandidat Marco Rubio dobio je veliku podršku od jednog od najutjecajnijih i najbogatijih donatora, 'kralja' hedge fondova Paula Singera, piše Washington Post. Singerova podrška stigla je kao točka na 'i' uspješnog tjedna za Rubija, u kojem se neformalno prometnuo u vodećeg republikanskog kandidata zbog uvjerljivog nastupa na sučeljavanju s ostalima u Denveru

Singer je jedan od najsnažnijih 'lovatora' koji podmazuju Republikansku stranku - ne samo zbog velikih novčanih donacija, već i zbog njegove pomoći u organiziranju mreže drugih potencijalnih donatora, navodi Washington Post

'Kad nam ljudi doniraju, 'kupuju' našu agendu i drago mi je da je on to učinio', rekao je Rubio u petak navečer.

Dodao je da, međutim, financijska sredstva nisu dovoljna. 'Morate imati prave ideje i prave principe', kazao je.

U pismu republikanskim donatorima, koje je u posjedu New York Timesa, Singer je poručio da su Rubijev optimizam i samopouzdanje odigrali ključnu ulogu u donošenju odluke koga da podrži.

'On je navikao da o američkoj vanjskoj politici razmišlja kao odgovoran političar', napisao je Singer, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,1 milijardi dolara.

Singera se, inače, optužuje za prošlogodišnji bankrot Argentine, jer je kao čelnik tzv. 'lešinarskog fonda', za razliku od ostalih vjerovnika, odbio da mu Argentina obveznice sa originalnim kamatama zamijeni za one sa 30 posto njihove vrijednosti.