dan županije

Predsjednica Grabar Kitarović izviždana u Istri

25.09.2017 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izviždana je u Pazinu nakon što je na svečanosti povodom Dana Istarske županije spomenula don Božu Milanovića i katoličko svećenstvo u kontekstu doprinosa Katoličke crkve pripajanju Istre Hrvatskoj

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je boravila u Pazinu te je sudjelovala na svečanoj sjednici u povodu Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške konvencije.

'U svom je govoru predsjednica pozdravila antifašiste Istre, na što je dobila velik pljesak prisutnih. Međutim tijekom govora spomenula je i Katoličku crkvu, odnosno njezin doprinos pripajanju Istre Hrvatskoj. Na sam spomen katoličkog svećenstva predsjednicu su izviždali iz publike', prenosi N1 televizija.

  • +13
Obilježen Dan Istarske županije i 70. godišnjica Pariške mirovne konferencije Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marušić

'Grabar Kitarović zvižduci nisu smeli, nego je mirno nastavila. Spomenula je, među ostalim, don Božu Milanovića, čija je objava spomenice u Istri, kako je kazala, dala ključan doprinos u pripajanju Istre Hrvatskoj', prenosi N1 televizija.

Bez negodovanja prisutnih nije prošao, prenosi N1, ni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, čiji je govor također bio prekidan povremenim zvižducima.

  • +106
Sva lica Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL