posjet karlovcu

Predsjednica: Duboko sam se ispričala gospođi zbog nesreće, ponudila sam pomoć

12.12.2019 u 19:52

Bionic
Reading

Kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je rekla da je za prekjučerašnju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao njezin autobus doznala sinoć, te da je ljudima iz oštećenog osobnog automobila ponudila svaku pomoć, a svoje je osiguranje ukorila što ju nisu odmah obavijestili i zaustavili se.

Večeras uoči predizbornog skupa u Karlovcu upitana zašto štićena kolona nije stala kada je autobus udario u osobni automobil Grabar Kitarović je odgovorila: „Apsolutno nisam znala da je autobus udario u automobil, inače bi odmah reagirala. Postoje posebni postupci za štićene osobe, ali moram reći prije svega da sam tek sinoć doznala da se to dogodilo, a da sam znala u onom bih trenutku zaustavili autobus i izašla bih vidjeti kako se osjećaju osobe koje su u automobilu. Najbitnije mi je zdravlje ljudi, rekla je Grabar Kitarović.

Kako je dodala tada bi ostavila nekoga da rješava pitanje osiguranja i svega ostaloga.

Na primjedbu novinara da je zadnje vozilo u koloni zvalo policiju, što znači da su znali za prometnu nesreću, Grabar Kitarović je potvrdila da su oni znali, ali joj nisu prenijeli.

„Zbog toga sam im prenijela svoje nezadovoljstvo. Znam da postoje zakoni o štićenim osobama, ali ovo su posebne okolnosti. Autobus je obilježen, vidi se tko je u autobusu, mislim da se tu ipak može biti malo fleksibilniji, jer najvažniji su životi ljudi i u konačnici materijalna šteta koja je nastala.

Na dodatno pitanje hoće li netko zbog toga odgovarati, te je li to propust što ju osiguranje nije obavijestilo o događaju, rekla da se za taj propust mora pitati šefa osiguranja.

"Doista ne znam, ne bavim se tim pravilima, Ono što vam mogu reći jest da sam se gospođi duboko ispričala zbog toga, jer doista nisam znala da se to dogodilo. Ja to nikada ne bih učinila, takva sam jednostavno osoba" rekla je i dodala kako je razgovarala s onima s kojima je trebalo, „odlučno sam ih upozorila i sada svi sve znaju“. Na nekoliko puta postavljeno pitanje vozi li autobus kampanje dalje isti vozač nije odgovorila već je rekla da je vozač „vozio prema nalogu policije".

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Grabar Kitarović je rekla da se s gospođom iz automobila vidjela, da je ponudila pomoć, "naravno da će osiguranje riješiti sve što bude trebalo", ali i da je ona kao osoba spremna učiniti sve što bude potrebno, zaključila je i ponovila da o događaju nije znala. "Mene je najviše zanimalo zdravlje gospođe, njenog oca i sina, rekla je.

Također je novinarima rekla kako je u dosadašnjem tijeku kampanje potrošeno je 2,3 milijuna kuna od čega je u donacijama skupljeno 1,2 milijuna kuna, ostalo je "pokrila" stranka. Dodala je da ne zna koliko će se potrošiti do kraja kampanje, ali da će biti skromni i "svakako ostati u onim limitima koji su zakonski propisani za kampanju“.