obitelj KONTROVERZNOG MINISTRA

Pravo, marketing i rock n' roll: Čime se danas bave djeca Gojka Šuška?

03.05.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Na današnji dan prije točno 20 godina preminuo je Gojko Šušak, najdugovječniji hrvatski ministar obrane i blizak suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Na njegov grob sa službenim izaslanstvima došla je i njegova obitelj, kćeri Katarina i Jelena te sin Tomislav Franjo. Upravo je Šuškov sin najeksponiraniji član obitelji, no doznali smo čime se bave njegove kćeri

Od njih je jedino danas 44-godišnja Katarina Šušak Filipović imala doticaja s politikom. Naime, bila je voditeljica zagrebačkog ureda obrane generala Ante Gotovine. Ovaj je ured djelovao šest godina, tijekom kojih je Šušak Filipović nerijetko bila u nezavidnoj poziciji zbog optužbi da je Gotovinina obrana sakrila i uništila tzv. topničke dnevnike.

Nakon očeve smrti njegova najstarija kći nastavila je vezu s vojno-političkim miljeom jer se 1999. udala za brigadira i nekadašnjeg pripadnika elitnog Prvog hrvatskog gardijskog zdruga Antu Filipovića, s kojim ima petero djece, kako navodi Večernji list.

Ovaj par danas se bavi marketingom. Naime, Filipović je od 2006. vlasnik reklamne agencije Centar Media Plus d.o.o., koja sa samo dvoje zaposlenih odlično posluje. Prihodi im se od 2012. kreću između pet i 11 milijuna kuna, a dobit od 750 tisuća do 1,5 milijuna kuna.

  • +12
Obitelj Gojka Šuška Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Aktualni šef ove tvrtke je Krunoslav Damjanović, no od osnutka do 2015. vodila ju je mlađa Šuškova kći, Jelena Šušak Bencik.

Filipović je suvlasnik i tvrtke GO2DIGITAL, koja se također bavi marketingom. I u njoj se pojavljuje ime mlađe Šuškove kćeri, a ona joj je bila direktorica 2014. i 2015. godine. I ova tvrtka dobro posluje: u 2016. uprihodili su gotovo osam milijuna kuna, uz skoro dva milijuna kuna dobiti. Zaposlenih je tek dvoje.

  • +14
Položeni vijenci povodom 20. obljetnice smrti Gojka Šuška Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Jelena Šušak Bencik 2015. raskida, barem formalno, poslovne veze s tvrtkom sestrinog supruga i osniva svoju, Kreativno oglašavanje. Tijekom studija 2003. i 2004. godine Šušak Bencik radila je i u Quaestus PE fondu Borislava Škegre, nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra financija.

Najmlađe Šuškovo dijete, Tomislav Franjo, za razliku od sestara, ne bavi se marketingom. Njegov odabir je glazba pa je tako posljednjih godina kao bas gitarist prodefilirao kroz nekoliko poznatih bendova poput Kinokluba, Ramireza i Pavela. Trenutno svira u Vatri.