IZBORNA GROZNICA

PR-ovci u 'fajtu': Koletić želi smijeniti Kolarić

25.10.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Danijel Koletić, direktor i vlasnik tvrtke Apriori komunikacije te predsjednik Hrvatsko-katarske udruge, ovih dana bije bitku s čelništvom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Kao kandidat za predsjednika te udruge, Koletić smatra da Pravilnik o izboru u tijela HUOJ-a nije pravno valjan te je zatražio razrješenje aktualne predsjednice Aleksandre Kolarić i održavanje hitnih sjednica vodećih tijela Udruge

Između ostalog, Koletić upozorava da Pravilnik navodi premalo razloga za izvanredne izbore te se tako dopušta da Udruga može na čelu imati osobe koje rade na njenu štetu i da postupak izbora bude dug i kompliciran 'kao da se radi, u najmanju ruku, o predsjedniku države'. Predlaže da se kandidatima omogući predstavljanje na stranicama HUOJ-a te da se u Sud časti biraju 'eminentne osobe koje bi predlagali članovi, osobe koje su dugo godina u toj struci ili su pak znanosti dale veliki doprinos'.

'Neprofesionalnim pristupom, usudio bih se reći, pojedinaca koji nemaju pravnu kvalifikaciju, stvoreno je manipulativno djelovanje, zlorabljeno moje povjerenje kao člana te je to isto učinjeno i drugim članovima', naveo je Koletić, koji zahtijeva da se angažiraju pravni stručnjaci za pripremu procedure donošenja pravilnika 'koji će imati u sebi osim logike i pravnu osnovu vremena u kojem živimo i djelujemo'.

Na izbornu proceduru u HUOJ-u požalio se i Krešimir Macan, direktor Manjgure. On je pak 'potpisao potporu' Aleksandri Kolarić jer misli da dobro vodi udrugu u najboljem interesu članstva. Ne slaže se, međutim, s time da nema izborne skupštine na kojoj članovi nazočni na skupštini mogu birati između više kandidata, 'već se sve svelo na nekakvo dopisivanje'.

'Ja jesam glasao da se može i dopisno glasovati zbog članova širom Hrvatske, ali ne isključivo dopisno i bez izborne skupštine - ne poznajem udrugu koja ne diše za dan izbora čelnih ljudi koji se biraju na skupštinama - to je jedinstvena prilika za druženje svih članova udruge', naveo je Macan.

Povodom žalbi Koletića i Macana, Izborno povjerenstvo HUOJ-a na izvanrednoj javnoj sjednici održanoj u četvrtak utvrdilo je da se pritužbe Macana i Koletića ne odnose na poštivanje pravilnika tijekom izbornog procesa te je obje pritužbe uputilo Upravnom odboru udruge na razmatranje.

Sve relevantne informacije, eventualni prigovori i odgovori na prigovore, kao i objave s Facebook stranice Danijela Koletića objavljuju se na web-stranici HUOJ-a