pala odluka

Poznato tko će obavljati hitnu helikoptersku službu u Hrvatskoj, tri su tvrtke u igri

01.08.2023 u 23:57

Bionic
Reading

Tri su ponude stigle na natječaj za hitnu helikoptersku medicinsku službu, prema Zapisniku o javnom otvaranju ponuda Ministarstva zdravstva objavljenom u Elektroničkom oglasniku javne nabave, a sada je konačno donesena i odluka

Još u svibnju ove godine, ministarstvo zdravstva raspisalo je javnu nabavu za uslugu Hitne helikopterske medicinske službe (HEMS), a procijenjena vrijednost nabave iznosi 63 milijuna eura s PDV-om (50,4 milijuna bez PDV-a) za sedmogodišnje razdoblje na temelju 10.500 sati leta te za ukupno četiri baze - Split, Rijeka, Zagreb i Osijek. Dežurstvo bi se održavalo sedam dana u tjednu za sve četiri baze, s time da bi se za one u Splitu i Rijeci moralo održavati 24 sata, dok bi se u Zagrebu i Osijeku održavalo samo za dnevne vidljivosti. Zbog te razlike natječaj je podijeljen u dvije grupe, pa Grupu 1 čine Split i Rijeka, a Grupu 2 Zagreb i Osijek.

Tri su ponude stigle na natječaj za hitnu helikoptersku medicinsku službu, prema Zapisniku o javnom otvaranju ponuda Ministarstva zdravstva objavljenom u Elektroničkom oglasniku javne nabave, a kako donosi Dnevnik.hr Ministarstvo je odlučilo tko bi trebao obavljati hitne helikopterske medicinske letove u Hrvatskoj.

  • +8
Rijeka: Prijevoz unesrećene osobe vojnim helikopterom, svibanj 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Hitne helikopterske medicinske letove u Hrvatskoj će obavljati zajednica ponuditelja koju čine talijanska, španjolska i hrvatska tvrtka, odlučilo je Ministarstvo zdravstva nakon analize ponuda.

Otvorena je mogućnost žalbe na odluku.

Iz Ministarstva zdravstva potvrdili su da je postupak pregleda i ocjene ponuda dovršen te su odabrane zajednice ponuditelja EliFriulia S.p.A., Italija; ELIANCE HELICOPTER GLOBAL SERVICES, S.L., Španjolska i Eli-Adriatik d.o.o., Hrvatska.

Vrijednost odabrane ponude za Grupu 1 iznosi 35.068.320,68 EUR bez PDV-a, odnosno 43.835.400,85 EUR s PDV-om, a za Grupu 2 14.953.680,68 EUR bez PDV-a, odnosno 18.692.100,85 EUR s PDV-om, javlja Dnevnik.hr.