GORE TRAVA I NISKO RASLINJE

Požari muče hrvatsku obalu

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 22.07.2012 22:00
  • Objavljeno 22.07.2012 u 15:05
AIR TRACTOR POŽAR GAŠENJE

AIR TRACTOR POŽAR GAŠENJE

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Dicmo zaprimilo je iza 15,00 sati dojavu o požaru otvorena prostora na području Dicma u predjelu Krušvara, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Na teren su izašle mjesne vatrogasne snage, a u 15,43 je Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo dojavu, kojom je zatraženo angažiranje jednog kanadera i dva helikoptera pa je gašenje požara u tijeku.

Požar kod Žitnića na području Moseća za koji je dojava zaprimljena sinoć u 22,31 sati i dalje je aktivan. Gori trava i nisko raslinje na površini od oko 90 ha, na minski sumnjivom području. Požar gasi 10 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD-a Drniš, a iz zraka im pomoć pruža jedan kanader. Gašenje je u tijeku.

Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik zaprimio je danas u 14,37 sati dojavu o požaru otvorena prostora u zaseoku Krnići Donji kod Konjevrata. Na terenu su pripadnici JVP Šibenik i DVD-a Zablaće i Brodarica Krapanj. Na terenu je ukupno 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. U gašenju požara trave i niskog raslinja sudjelovao je jedan canadair. Gašenje je također u tijeku.


U 14,00 sati lokaliziran je požar otvorenog prostora uz prugu na području Kaštela, predio Sadine. Požar trave i niskog raslinja uz mjesne vatrogasne snage gasili su jedan kanader i dva helikoptera s uređajem za gašenje te protupožarni vlak Robel.

Požar otvorenog prostora na području Kožlovac kod Benkovca, za koji je dojavu zaprimio VOC Zadar danas 12,52 sati, lokaliziran je u 15,00 sati. U požaru je izgorjelo oko 3 ha trave, niskog raslinja, 400 trsova vinove loze i više desetaka stabala maslina. Požar su gasili pripadnici JVP Benkovac, DVD-a Polača i Stankovci, ukupno 12 gasitelja s 4 vatrogasna vozila te jedan canadair.

Lokaliziran je u 13,10 sati i požar u blizini Vranskog jezera, za koji je dojavu zaprimio VOC Zadar sinoć u 23,25 sati. Zračne snage povučene su s požarišta, a u požaru je izgorjelo oko 5 ha niskog raslinja. Požar su gasili pripadnici JVP Biograd, DVD-a Drage, Pakoštane i Biograd te DIP-a Zadar – ukupno 20 vatrogasaca s 8 vatrogasnih vozila.

Za požar na području Radonića dojavu je zaprimio Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik danas 12,17 sati. Požar je lokaliziran u 14,54 sati, a izgorjelo je oko 12 ha trave i niskog raslinja. Požar su gasili pripadnici DVD-a Drniš, Perković i Šibenik, ukupno 11 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi