30 HEKTARA TRAVE I RASLINJA

Požar kod Vrgorca prema granici s BiH

09.04.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Na požarište kod Vrgorca prema granici s BiH jutros su ponovno upućene vatrogasne snage, jer je požar još mjestimično aktivan, izvijestilo je Državni centar 112

VRGORAC/KRAPINA - Dojava o požaru otvorenog prostora kod Vrgorca, na brdu Milina zasjeda, prema granici s BiH stigla je u Vatrgasno operativni centar (VOC) Split jučer oko 11,10 sati. Opožarena je površina od oko 30 hektara suhe trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva ( DVD), a na gašenje je upućen i protupožarni zrakoplov kanader te dva Air Traktora, ali zbog kvara nisu djelovali.

Požar kod naselja Kamenečki, u općini Radoboj, koji je dojavljen u Županijski centar 112 Krapina jučer popodne oko 14,40 sati, ugašen je sinoć u 21,30 sati. Požarom je bila zahvaćena suha trava i nisko raslinje te se širio prema šumi na padinama Strahinjčice. U gašenju su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Krapina i JVP Zabok, te DVD Krapina, Gornja Šemnica, Radoboj, Jazvine, Gornje Jesenje i Mihovljan. Teško pristupačan teren i nepostojanje kolnih puteva otežali su gašenje. Požar je ugašen u 21,30 sati, a opožarena površina procijenjena je na 21 hektar niskog raslinja i šume.