ISPITIVAT ĆE AFERU ZEMLJIŠTE?

Povjerenstvo za sukob interesa zainteresirano za Ostojića

05.03.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zainteresirano je za slučaj ministra Veljka Ostojića, potvrdila je za Hrvatski radio predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković

Afera 'zemljište' ipak neće biti tema na sutrašnjoj sjednici Povjerenstva, koje će prvi put u novom sastavu raspravljati o konkretnim predmetima, a predmete će otvarati i po službenoj dužnosti, pa i nakon što na mogući sukob interesa ukažu mediji.

Dalija Orešković
za Hrvatski radio izjavila je kako Povjerenstvo prvo mora razmotriti procesna pitanja. 'Naime, sadašnji zakon, dakle zakon po kojem mi možemo postupati, na drugačiji način definira krug dužnosnika koji spadaju u našu nadležnost u odnosu na zakon koji je bio na snazi 2004. godine', kaže predsjednica Povjerenstva. Dodala je da treba vidjeti koju je funkciju tada obavljao ministar Ostojić, kao i osobe koje su povezane i prozvane u cijeloj priči (kao što je Valter Drandić ili Silvano Modrušan).

'Kada razmotrimo ta procesna pitanja, onda ćemo donijeti odluku može li Povjerenstvo ili ne može pokrenuti postupak protiv njih. Ta odluka neće biti donesena na sutrašnjoj sjednici, nego na nekoj sjednici iza toga, vjerojatno u roku od tjedan dana', istaknula je Dalija Orešković

Na pitanje kakva kazna prijeti ministru Ostojiću ukoliko mu se dokaže sukob interesa, predsjednica Povjerenstva kaže kako im je na raspolaganju kazna obustave isplate dijela neto plaće do iznosa od 40 tisuća kuna, opomena i javno objavljivanje odluke Povjerenstva, koja zapravo predstavlja jednu političku sankciju.