VRIJEDNA NEKRETNINA

Potvrđena optužnica protiv službenice koja je Josipi Rimac pribavila stan

20.10.2016 u 15:11

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marie Radić koju terete da je obitelji bivše kninske gradonačelnice, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna

Optužnica protiv Ane Marie Radić podignuta je 21. siječnja, a Uskok je tada izvijestio da je obustavio istragu protiv HDZ-ove saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njena supruga koje su sumnjičili za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti pri stjecanju stambenog prostora.

No, Uskok istovremeno nije odustao od progona Ane Marie Radić koju terete da je pogodovala obitelji bivše kninske gradonačelnice pribavivši joj nekretnine vrijedne preko pola milijuna kuna.

Uskok je na svojoj internetskoj stranici tada objavio kako optuženu tereti da je od sredine 2008. do kraja 2009. protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi “poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2”.

Tužiteljstvo je pojasnilo da je istragu protiv Josipe Rimac i njena supruga obustavilo jer nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.