BANDIĆ TVRDI

'Potrošit ću između pet i sedam milijuna kuna'

18.12.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić jutros je na konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako će njegova predizborna promidžba koštati između pet i sedam milijuna kuna, te da njegov stožer priprema izvješće o financiranju predizborne kampanje, o čemu će izvijestiti 20. prosinca.

'Svaka lipa i kuna bit će transparentna. Nemam nijednog krupnog financijera', rekao je Bandić. Odgovarajući na novinarska pitanja, Bandić je za bivšeg zamjenika zapovjednika Specijalne policije Željka Sačića, koji je jučer uhićen u okviru istrage ratnog zločina u selu Grubori nakon Oluje, rekao kako je 'uvjeren da je Sačić nevin'.

'Sačić je moj prijatelj i mislim da će istina pobijediti. On je jedan pošten čovjek koji se borio za Hrvatsku i nije sudjelovao u zločinima', smatra Bandić. Dodao je kako treba 'pustiti pravnu državu da uradi svoj dio posla'.

'Inače, da mi je brat, ako je napravio zločin to treba procesuirati i sankcionirati - to je moj načelan stav prema svima', rekao je Bandić. Izvijestio je kako je od dosadašnja 34 dana predizborne kampanje, četiri proveo u Bosni i Hercegovini. 'Obišao sam u BiH naše državljane, ne samo Hrvate, nego i Bošnjake, u Cazinskoj, Kladuškoj i Bihaćkoj krajini', kazao je Bandić.

Ponovio je kako Hrvatima u BiH treba omogućiti stvaranje trećeg entiteta ukoliko se međunarodna zajednica i predstavnici triju naroda ne uspiju dogovoriti o ustavnim promjenama unutar institucionalnog okvira BiH. Vodstva hrvatskih političkih stranaka u BiH, rekao je, trebaju 'pobijediti podjele i definirati strateški nacionalni interes u BiH'.

Bandić će, kako je najavljeno, u sklopu predizborne kampanje danas osim Splita posjetiti Solin, Klis, Dugopolje, Stobreč, Trogir, Kaštela, a večeras je na splitskoj Rivi njegov predizborni skup.