odlagalište otpada

Potpisan ugovor kojim Grad Split postaje vlasnikom Karepovca

26.06.2018 u 17:32

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić i splitski dogradonačelnik Nino Vela potpisali su u utorak ugovor o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na području odlagališta otpada Karepovac kojim Grad Split postaje vlasnikom cjelokupnog područja tog odlagališta

'Ugovor obuhvaća sedam čestica ukupne površine 2.644 četvornih metara procijenjene vrijednosti oko 100.000 kuna. To je naizgled mali ugovor, ali veliki u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na važnom području odlagališta Karepovac koje je trenutačno u postupku sanacije', rekao je Vela.

Na upit je li tim ugovorom odlagalište Karepovac u cijelosti postalo vlasništvo Grada Splita, Vela je odgovorio potvrdno.

Zahvalio je ministru Mariću na tom ugovoru rekavši kako se i na taj način pomaže u realizaciji sanacije odlagališta Karepovac.

'Nakon završetka sanacije Karepovca to će odlagalište funkcionirati po europskim načelima', ustvrdio je Vela.

  • +10
Karepovac iz zraka Izvor: Cropix / Autor: Zvonimir Barisin / CROPIX

Ugovor je potpisan u sklopu sastanka ministra Marića sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom, gradonačelnicima i načelnicima općina s područja te županije na kojemu im je ministar iza zatvorenih vrata predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom.