vemenska prognoza

Poslijepodne još mogući pljuskovi, od nedjelje stiže pravo ljetno vrijeme

25.05.2018 u 07:17

Bionic
Reading

Na Jadranu će prevladavati sunčano. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, ponegdje s kišom, a lokalno će biti i kratkotrajne jutarnje magle

Poslijepodne sunčanije, no uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro i ponovno navečer slaba i umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka u većini područja od 24 do 29 stupnjeva Celzijevih.

U unutrašnjosti će prevladavati razmjerno povoljni, a na Jadranu povoljni biometeorološki uvjeti.

Kod mnogih će pridonijeti boljem raspoloženju nego prethodnih dana, a kroničnim će bolesnicima olakšavati podnošenje njihovih tegoba.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 26. svibnja 2018. Izvor: DHMZ / Autor: tportal

U subotu će biti većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro mjestimice kratkotrajna magla, a danju lokalno jači razvoj oblaka uz moguće pljuskove i grmljavinu.

Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.

  • +2
U subotu su još mogući lokalni pljuskovi Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu između 16 i 21 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 23 do 28 stupnjeva Celzijevih, u unutrašnjosti Dalmacije moguće i malo viša.

Od nedjelje pretežno sunčano i uglavnom suho. Bit će vrlo toplo, a prema sredini sljedećeg tjedna moguće i vruće.

  • +11
Sredinom idućeg tjedna bit će vruće Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić