NAJPOŽELJNIJI TRENDOVI

Trendovi koji će se ovoga proljeća ušuljati u svaki vrt, na terasu ili balkon

09.04.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Razmišljate o potpunoj reorganizaciji vrta ili ga želite osvježiti nekim novim biljkama, namještajem ili dekorativnim elementima? Dvorište prije svega predstavlja ogledalo vaše kreativnosti, a proljetni mjeseci idealno su vrijeme za stvaranje vlastite oaze za uživanje

Blagovanje na otvorenom

Proljeće i ljeto idealno je vrijeme za uživanje u dvorištu, a blagovanje na otvorenom nikad nije bilo popularnije. Svoj trijem, neki kutak dvorišta ili vrta pretvorite u mjesto za blagovanje na kojem ćete vikendom u prirodnom okruženju provoditi poslijepodneva u društvu obitelji i prijatelja.

Za ovaj produženi dio vaše kuhinje u toplim mjesecima potrebno je odabrati idealan namještaj koji će funkcionalnošću i izgledom zadovoljavati vaše osobne potrebe i veličinu eksterijera.

Ove sezone glavnu riječ vode prirodni materijali koji podsjećaju na ljeto, sunce i odmor, stoga je namještaj od ratana, drva i sličnih materijala itekako dobrodošao.

Osim udobnog namještaja, razmislite o izgradnji pergole u vašem vrtu. Ova vrtna struktura godinama ne silazi s liste trendova predstavljajući modernu alternativu suncobranima. Osim što štiti od sunčevih zraka i daruje poseban izgled eksterijeru, pergola u kombinaciji s namještajem, rasvjetom, biljkama i pratećim dekorativnim elementima čini fokusnu točku vrta. Iako se danas stvaraju od metala ili aluminija, najpoželjnije su i dalje klasične drvene inačice pergola.

Upečatljive boje

Iako su sofisticirani, neutralni tonovi u eksterijerima i dalje poželjni, živopisne boje ove će sezone igrati glavnu riječ. Osim pojedinim vrstama biljki, isticanje živih boja u eksterijerima lakoćom ćete postići dekorativnim elementima poput tegli za cvijeće ili jastuka, a za dovoljno hrabre tu su i zanimljivi komadi vrtnog namještaja u živopisnim bojama.

Vertikalni vrtovi

Nastali kao rješenje za sve one koji žude za zelenilom i pate zbog nedostatka zemlje za obrađivanje, vertikalni vrtovi kao veliki trend u svijetu interijera danas su popularan i rado viđen prizor u vanjskom prostoru, na balkonskim ogradama, fasadama i stupovima.

Za postizanje neodoljivog vertikalnog vrta nisu potrebne skupe konstrukcije. Posude koje imate uz nekoliko vertikalnih nosača poslužit će svrsi, a neiskorištenom zidu ili ogradi dati funkcionalnost i podariti jedinstven izgled. Ako nemate nijednu, ideje potražite u Pevecovu asortimanu.