burne reakcije

Posječene platane na ulazu u Krapinske Toplice, načelnik: Ne mogu vjerovati da je nekome takvo što palo na pamet

20.03.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Desetak platana u nizu koje su 40-ak godina krasile ulaz u Krapinske Toplice, danas su posjekli vatrogasci JVP-a Zabok

Doznaje se, na zahtjev ravnatelja tamošnje Osnovne škole koji je, kako je i sam za portal Ni Zagorje malo rekao, te platane smatrao opasnima za djecu.

'Inicirao sam rušenje jer su grane padale na igralište, nitko to nije održavao, školske čistačice su morale skupljati lišće. Moram misliti na sigurnost učenika, sad je lijepo vrijeme, više su djeca vani i zbog epidemioloških razloga. Osim toga, platane dok cvatu proizvode puno alergena, a ima i alergičara, rekao je Samson Štibohar.

Načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić nezadovoljan je načinom na koji je ravnatelj škole u dogovoru s Krapinsko - zagorskom županijom te Županijskom upravom za ceste uklonio platane.

'Ne mogu vjerovati da je vodstvu škole i Županije uopće nešto takvo palo na pamet. Prije nekoliko sam godina bio upoznat s takvom inicijativom i namjerom i rezolutno joj se tada suprotstavio. Nažalost, slučajno ili namjerno, ovaj put "akcija" je izvedena bez da je Općina imala saznanja o njoj', naglasio je, prenosi portal Zagorje.com.