raspisan nalog

Portlandska policija ubila osumnjičenika za ubojstvo Trumpovog pristaše

04.09.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Policija je usmrtila muškarca osumnjičenog za ubojstvo pristaše Donalda Trumpa vatrenim oružjem prošloga vikenda tijekom nereda u Oregonu, rekli su dužnosnici a prenosi u petak BBC

Michaela Reinoehla (48) policija je sumnjičila za ubojstvo pristaše predsjednika Trumpa tijekom sukoba predsjednikovih pristaša s onima pokreta Black Lives Matter u Portlandu.

Reinoehl je rekao da je postupao u samoobrani kada je usmrtio Aarona Danielsona, člana desne skupine Patriot Prayer.

Za sada je nejasno zašto su policajci ubili Reinoehla.

Bio je raspisan nalog za njegovo uhićenje, a policija ga je pronašla u četvrtak.

Anonimni izvor rekao je za agenciju AP kako je Reinoehl izvadio pištolj prilikom susreta s policijom, nakon čega su ga policajci ubili.

Jedan je dužnosnik rekao za New York Times da je osumnjičenik za ubojstvo, za kojega nisu mogli potvrditi da je Reinoehl, izašao iz stana i ušao u vozilo.

"Dok su ga pokušavali privesti došlo je do pucnjave", rekao je pukovnik Ray Brady za New York Times.

Članovi i pristaše pokreta Black Lives Matter (Crni životi vrijede) prosvjeduju, često nasilno, od ubojstva Georgea Floyda u svibnju, a događaju se i sukobi s desnim skupinama.

Reinoehl, koji je redovito prosvjedovao, kazao je za Vice News kako je mislio da će Danielson ubosti njega i prijatelja.

"Nisam imao izbora. Mislim, imao sam izbora. Mogao sam sjediti i gledati ih kako ubijaju mog prijatelja druge boje kože, što nisam mogao napraviti", rekao je.

U četvrtak se predsjednik Donald Trump osvrnuo na ubojstvo Danielsona.

"Zašto portlandska policija ne uhiti hladnokrvnog ubojicu Aarona 'Jay' Danielsona. Radite svoj posao, radite ga brzo", objavio je na Twitteru.