virtualna škola

Porođajne muke nastave na daljinu: Hakeri napali Carnet, stranice Sportske TV ne rade

16.03.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Nastava na daljinu krenula je jutros za sve učenike u Hrvatskoj. Dok istarski učenici od danas imaju nastavu, osim preko televizije, i u virtualnoj učionici, u ostatku Hrvatske to će se primjenjivati od srijede. Jutros su prvašići prvi krenuli s nastavom na HRT-u 3 u osam sati. Praćenje programa na Sportskoj TV preko njihovog weba onemogućeno je učenicima viših razreda osnovne škole jer je stranica nedostupna, dok je Carnetov sustav od jutros pod hakerskim napadom

Stotine ljudi u obrazovnom sustavu zadnjih dana intenzivno rade kako bi nastava u ovoj izvanrednoj situaciji mogla funkcionirati na daljinu.

Istarski učenici od danas se spajaju u virtualne učionice, dok će na području ostatka zemlje s time krenuti najkasnije u srijedu.

Detaljne upute o tome kako se spojiti u svoju učionicu učenici su dobili preko škola.

Paralelno s tim, učenici će moći pratiti videolekcije na HRT-u 3 i Sportskoj TV.

Ovdje možete naći detaljni raspored nastave na daljinu.

  • +22
Nastava na daljinu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

U ostatku države do srijede moraju biti osposobljene virtualne učionice, a do tada se nastava prati na spomenutim TV kanalima.

Osim što su zbog mora podataka o tome kako se, kada i na koji način održava nastava učenici i roditelji bili zbunjeni, prvi dan provođenja nastave na daljinu obilježio je hakerski napad na Carnet zbog kojeg je jutros bio onemogućen pristup virtualnim učionicama.

Uz to, pristup internetskoj stranici Sportske TV i spajanje na njihov program online onemogućeni su jer su potrošili limit za mjesečni promet.