ROČIŠTE U OSIJEKU

Ponovno odgođeno suđenje Mamiću, pogledajte zašto

06.10.2017 u 11:07

Bionic
Reading

Zbog nepostojanja procesnih uvjeta i neodazivanja pozvanih svjedoka na osječkom Županijskom sudu u petak je odgođeno suđenje bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru

U sudnici se danas pojavio samo prvookrivljeni Pernar. Sudsko vijeće utvrdilo je da okrivljenici Zoran Mamić i Damir Vrbanović nisu uredno primili sudski poziv za današnje ročište, te da se na raspravi nisu pojavili pozvani svjedoci, supruga Zdravka Mamića, Marina Mamić te njegove kćeri Lucija i Iva.

  • +3
Zdravko Mamić u sudnici Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

One su trebale iskazivati o okolnostima da je na njihove račune navodno prebačena protupravno stečena imovinska korist.

Sud je odlučio je da se, zbog nepostojanja procesnih pretpostavki, glavna rasprava odgađa, a nova će se održati 10. listopada.  

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.