incident u njemačkoj

Policija usmrtila rastrojenog Hrvata: 'Prijetio je supruzi, mahao nožem i govorio - 'Ja sam Isus'!

15.01.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Njemački policajci upucali su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina Roberta B. koji je u rastrojenom stanju prijetio bivšoj supruzi te je mašući nožem nasrnuo na policajce koji su intervenirali.

Incident se dogodio u petak u njemačkom gradu Mosbachu nedaleko Heidelberga. Robert B. je oko 13 sati, očito u stanju psihičke rastrojenosti', došao do stana svoje bivše partnerice Maje G., te je s nožem u rukama obilazio zgradu, nakon čega je pozvana policija.

Po dolasku policije, rastrojeni čovjek je krenuo prema njima nožem, a iako su ga pokušali zaustaviti sa sprejem suzavcem, on je i dalje nasrtao prema njima. Zbog toga su policajci ispalili prema njemu dva do tri hica i usmrtili ga.

Susjeda Gulber D. za Bild je ispričala što se dogodilo. 'Dolazila sam s posla, taman izašla iz autobusa kad sam ugledala Roberta. U desnoj ruci je držao nož, obje ruke su bile ispružene i govorio je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala ga smiriti, ali nije me slušao. Nije bio pri sebi, govorio je - "Ništa mi se ne može dogoditi. Ja sam Isus." Bojala sam se da će nešto učiniti bivšoj partnerici i njihovo dvoje djece. Bio je jako ljut na nju. Pa sam nazvala policiju', rekla je susjeda koja je u šoku zbog cijelog događaja.

Bild piše kako je Robert B. psihički bolesnik i da mu je dijagnosticirana šizofrenija. Psihičke tegobe imala je i njegova partnerica, a kako piše nejmački list upoznali su se na psihijatriji i isprva su živjeli zajedno u prizemnom stanu na Erlenwegu.

Budući da je uvijek bilo problema, njezino dvoje djece Daniel (8) i Chayenne (7) su u jednom trenutku živjeli u udomiteljskoj obitelji. Par se razišao prije dvije godine, Robert B. se preselio u kuću preko puta i djecu je mogao viđati svaka dva tjedna.