brza reakcija policije

Policija uhitila ženu za koju sumnja da je podmetnula požar kod Šibenika. Nije joj prvi puta, 2017. je izazvala sedam požara

28.07.2019 u 20:58

Bionic
Reading

Policija je uhitila osobu za koju se sumnja da je podmetnula požar u Dubravi kod Šibenika

Policija je u nedjelju uhitila žensku osobu za koju se sumnja da je podmetnula požar u Dubravi kraj Šibenika, izvijestila je PU šibensko-kninska.

'Vezano uz požar koji je jučer, 27. srpnja oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim očevidom policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru. Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih očevidom, policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tijekom popodneva uhitili žensku osobu koju dovode u izravnu vezu s izazivanjem požara. Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija pravovremeno će upoznati javnost kad se steknu svi uvjeti za to', stoji u priopćenju policije.

Prema navodima Večernjeg lista, uhićena je otprije poznata policiji te je već bila uhićivana zbog podmetanja požara. Dnevnik Nove TV, pak, neslužbeno je doznao da su na požarištu pronađene kocke za potpalu.

Lokalni portal ŠibenikIN neslužbeno doznaje kako je riječ o ženi koja je u srpnju 2017. namjerno izazvala sedam požara na području Dubrave kod Šibenika, kod zaseoka Relje i Junakovići. Sve te požare izazvala je na privatnim parcelama mještana, a tada je veća šteta izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika tih zemljišta.

Policija ne otkriva više detalja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.

  • +20
Šibenik: Izbio veliki šumski požar kojega je, zbog jakog vjetra, otežano gasiti Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Policija je već u nedjelju ujutro izvijestila kako ima neka saznanja vezana za potpalu najvećeg ovogodišnjeg požara.

"Od jutros intenzivno radi služba kriminalističke policije koja istražuje uzroke požara", rekao je Kostanić dodavši kako je ljudski čimbenik kod požara na otvorenom prostoru itekako prisutan. Naglasio je kako je to većim dijelom nepažnja i dodao kako uvijek postoji mogućnost namjernog zapaljenja pa u tom smjeru ide istraga koja je upravo u tijeku. Neka konkretna saznanja držimo za sebe, za našu službu, ali direktna obradba je počela, istaknuo je Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz/Pixsell

Policija je, napomenuo je, 2017. godine od 40 požara za koje se sumnja da su namjerno potpaljenih riješila njih 20, lani su riješena sva četiri, a u 2019. godini već je šest kaznenih dijela dovođenja u opasnost imovine i života namjernim paljenjem vatre.

  • +22
Požar kod Šibenika gorio je cijelu noć i u nedjelju ujutro je stavljen pod kontrolu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je kako je po prvoj procjeni u požaru koji je bjesnio od subote oko 13.30 izgorjelo oko 900 hektara površine.

U gašenju je sudjelovalo sedam kanadera, oko 200 vatrogasaca, građani, policija i vojska.

Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opeklinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Autocesta A1 bila je u dva navrata u subotu navečer zatvorena za sav promet u oba smjera između čvorova Pirovac i Vrpolje, a evakuirano je oko 50 stanovnika i turista, koji su se jutros oko 8 sati vratili svojim kućama.