U UTORAK OBJAVA NA MAĐARSKOJ TELEVIZIJI

Policija u potrazi za Chicovom misterioznom snimkom

20.04.2009 u 08:45

Bionic
Reading

Mađarskom novinaru koji navodno posjeduje video snimku, svojevrsnu oporuku dragovoljca Domovinskog rata Jorgea Eduarda Rozse Floresa zvanog Chico, policija je pretresla stan

Vjeruje se da bi misteriozna snimka, koja bi trebala biti objavljena u utorak u 21.10 sati na prvom programu, mogla rasvijetliti pokušaj atentata na bolivijskog predsjednika Moralesa, prilikom kojeg je Chico i ubijen.

'Chico nije bio terorist. Bio je umiješan u sukobe u Boliviji, ali ne kao terorist. Nadam se da će njegov film to i rasvijetliti', kaže njegov prijatelj B. N. O sadržaju snimke Chicovi prijatelji ne žele govoriti.

Film koji traje 30 do 40 minuta, kako kaže B. N. za Jutarnji list, snimljen je prošle jeseni u Mađarskoj, neposredno prije Chicova odlaska u Boliviju. U filmu Chico objašnjava svojem prijatelju i mađarskom režiseru i novinaru Andreasu Kepesu razloge puta u rodnu zemlju. Kepesu je mađarska policija u subotu satima pretresala stan.

Chicov prijatelj B.N. također očekuje posjet policije. Kaže da bi policija snimku mogla zaplijeniti ako procijene da je od velike važnosti za istragu. B. N. je bio među prijateljima koji su pokušali diplomatskim putem ishoditi da Chicov pokop bude u Laslovu.