USPJEŠNO RIJEŠILI SLUČAJ

Policija otkrila kako je piromanka podmetnula požar kod Šibenika: Potpalila je kocke i otišla na posao

29.07.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić na konferenciji za novinare iznio je detalje istrage i kako su došli do osumnjičene 53-godišnje piromanke.

'Oko 13.20 u mjestu Dubrava na cesti prema Šibeniku je svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru. Prije nego je otišla na posao pokušala je potpaljivanjem cijele kutije kocki za potpalu zapaliti požar, ali se ta vatra nije uhvatila, a kutija nije u cijelosti izgorila. Zatim je ponovno uz pomoć kocki za potpalu zapalila makiju i stabla borova, a požar se zbog juga jako brzo proširio', otkrio je načelnik PU Šibensko-kninske Kostanić, javlja N1.

Osumnjičena je kazneno prijavljena i predana pritvorskom nadzorniku.

Očevidom je pronađen paket kocki za potpalu i u nedjelju su analizirali tragove koji su ih doveli do osumnjičene. Kostanić je istaknuo da je za ovakvo kazneno djelo predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Kostanić je kazao da imaju zbirku evidentiranih palitelja pa su zato tako brzo uspjeli riješiti i ovaj slučaj. Dodao je i da su u ovoj godini već riješili dva slučaja namjernog paleža.

  • +2
PU šibensko-kninska je iznijela detalje vezane uz veliki požar Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Teško je dokazivati ova kaznena djela jer sredstvom izvršenja paljevine nestaje i dokaz tog čina', istaknuo je Kostanić.

Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, rekao je da je jako važno da se osuđenim piromanima naplati trošak vatrogasne intervencije i da je to dobar način kažnjavanja.

  • +3
Šibenik: Privođenje osumnjičene za podmetanje velikog požara u Južnoj Dubravi Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic
  • +22
Požar kod Šibenika i dalje aktivan, vatrogasci cijelu noć branili kuće Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL