ŠTO SU ČEKALI DO SADA?

Policija objavila snimku crtača svastike na Poljudu, prepoznajete li ih?

15.07.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Policija je nakon mjesec dana bezuspješne potrage objavila snimku nadzornih kamera na stadionu Poljud u Splitu, na kojoj se vide dvojica ljudi za koje se sumnja da su 'nacrtali' kukasti križ na travnjaku

Video zapis je poprilično mutan i lica se slabo raspoznaju, ali objava predstavlja barem mali korak naprijed u istrazi.

'Provodeći kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona Poljud u Splitu uočen simbol svastike, objavljujemo videozapise, koji su snimljeni u noći 8/9. lipnja 2015.', navodi se u priopćenju policije u kojem mole za pomoć sve ljude koji bi im mogli dati više detalja o počiniteljima. Na snimkama se nalaze dvije nepoznate osobe, koje policija dovodi u vezu s tim događajem.


'Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste PU splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr', stoji u priopćenju.

Dosad je, inače, obavljeno nekoliko stotina razgovora i poligrafskih testiranja, pregledane su snimke sa svih 88 nadzornih kamera na Poljudu, no oaim nekoliko lažnih uzbuna nikakvi tragovi se nisu pojavili. Barem dosad.