četvero ozlijeđenih

Policija objavila detalje: Vozač koji se zabio u tramvajsku stanicu na Držićevoj imao je 2,2 promila

12.06.2022 u 11:14

Bionic
Reading

Policija je u nedjelju izvijestila o prometnoj nesreći u kojoj se vozač automobilom zabio u ogradu tramvajske stanice u Aveniji Marina Držića u Zagrebu

Priopćenje policije donosimo u cijelosti:

'Jučer, 11. lipnja 2022. godine oko 15.20 sati u Zagrebu 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke „Honda“, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera. Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

  • +37
Autom pokupio tramvajsku stanicu i pješake na Držićevoj Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb', navodi policija u svom priopćenju.