KARAMARKO ODGOVARA NA OPTUŽBE

'Policija nije maltretirala Mirjanu i Brunu Sanader'

30.12.2010 u 16:38

Bionic
Reading

'Policija nije maltretirala Mirjanu i Brunu Sanader', rekao je u četvrtak uoči sjednice Vlade ministra unutarnjih poslova Tomislav Karamarko dodavši da je sve rađeno po nalogu suda

Odvjetnici obitelji Sanader najavili su tužbu zbog postupaka policije i istražitelja. Vjeruju da ih se namjerno uznemirava svakodnevnim pretresima kuće. Član Sanaderova zagrebačkog odvjetničkog tima Goran Suić, koji je svojeg branjenika jučer posjetio u pritvoru u Salzburgu, rekao je da je bivši premijer zabrinut postupanjem hrvatskih vlasti prema njegovoj supruzi i kćeri.


Pokušali smo danas doći do komentara odvjetnika Suića na izjavu ministra. Rekao je da će se, kad vidi što je Karamarko rekao, javiti, no do zaključenja ovog teksta to se nije dogodilo.

Podsjetimo, sve je počelo dan prije Badnjaka, kada je, prema nalogu suca, policija popisala umjetnine u Kozarčevoj te legitimirala Mirjanu i Brunu Sanader. Pisalo se da su im oduzete putovnice, no kasnije je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao da su od Sanaderove supruge i kćeri tražili osobne iskaznice, a da su im one dale putovnice koje su im, nakon provjere, vraćene.