LJERKA MINTAS HODAK:

Policija nije dovoljno istražila Ivanino ubojstvo

21.09.2009 u 17:03

Bionic
Reading

Dan uoči početka suđenja Mladenu Šlogaru zbog ubojstva Ivane Hodak, njezina majka još je jednom ponovila kako sumnja da je Šlogar uistinu likvidirao njezinu kćer

Sumnje je potkrijepila činjenicom da Šlogar u zatvoru prima novac, i prema zatvorskim izvorima jedan je od najvećih potrošača u Remetinečkoj kantini. Uz to Šlogar nema odvjetnika po službenoj dužnosti, već prema svome izboru, što se plaća, a poznato je kako je Šlogar beskućnik.

S komemoracije Ivani Hodak

Mintas Hodak za rad policije kaže da je formalno odradila istragu, a čim su našli dovoljno dokaza za dizanje optužnice prestali su dalje istraživati. Dodala je kako ona i suprug ne mogu ići na suđenje jer su svjedoci u postupku, ali sumnja i da će nakon svjedočenja ići jer bi to za njih bilo kopanje po živoj rani, izjavila je Ljerka Mintas Hodak za HTV.

Na Županijskom sudu u Zagrebu sutra trebalo bi početi suđenje Mladenu Šlogaru. On je priznao da je u listopadu 2008. ubio odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak zbog osvete njezinu ocu.

Suđenje Šlogaru vodit će sudac Ivan Turudić, novoizabrani predsjednik Državnog sudbenog vijeća, koji je sudio i otmičarima sina Vladimira Zagorca. Policija je prihvatila Šlogarovu tvrdnju da je djevojka ubijena jer Zvonimir Hodak Šlogaru prije 14 godina nije osigurao obećano zaposlenje.

Mladen Šlogar


Mediji su pak povezivali ubojstvo s Vladimirom Zagorcem, s ulogom Hrvoja Petrača, poduzetnika osuđenog za otmicu Zagorčeva sina, ljubavnom vezom Ivane Hodak s Petračevim odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem te s kasnijim bombaškim atentatom na Ivu Pukanića.

Šlogarove riječi, tvrde u policiji, potkrepljuju i materijalni tragovi poput čahure i grickalice za nokte na kojima je otkriven Šlogarov DNK. Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo potkraj srpnja optužilo je Šlogara za teško ubojstvo iz osvete zbog čega mu prijeti čak 40 godina zatvora.