PROSVJED U RIJECI

'Policija nas smatra stokom i plaši starim kaznama'

30.03.2011 u 21:41

Bionic
Reading

Ni stotinu ljudi, najmanje dosad, okupilo se u 18 sati ispred Kontinentala i ipak krenulo u prosvjednu šetnju Korzom uz već poznate uzvike 'Dolje Vlada!', Mi smo narod!' i 'Izdali ste radnike!'

Malo ih je, kažu, jer ih policija smatra stokom, legitimira pojedine članove Koordinacije prosvjeda Rijeka ispred zgrada gdje stanuju i plaši nekim starim kaznama. No, ipak, prisutni su, uz policijsku pratnju, kao i svaki put, obavili svoju rutu.

Minutom šutnje odali su počast svim radnicima u Rijeci koji su ostali bez posla i prilike da nahrane svoje obitelji, kao i riječkim špediterima koji već pola godine nisu dobili ni jednog centa, a sve zbog nakaradne politike vlasti, ali i riječke vlasti. Apelirali su na sve ojađene ljude da im se pridruže u prosvjedima jer nemaju što izgubiti.

'Bilo koje političko zabijanje glave u pijesak ne pomaže razrješenju ove situacije. Ovakvom savjesnošću i neodgovornošću prema vlastitoj domovini, budućnosti i našim unucima, mi nemamo argument da kažemo da smo zavrijedili neke veće razrede demokratskog bivstvovanja. Ovo nije življenje, ovo nije političko djelovanje na strani hrvatskog radnika, umirovljenika, učenika, studenata ni nikoga, već samo borba za vlast', rekao je vox populi Marin Miočić Stošić ispred gradske uprave.

Na 'mjestu zločina', ispred središnjice HDZ-a, Miočić Stošić je zaključio da ne možemo ostati kamenoga srca nad 36.000 djece u Hrvatskoj koja su na rubu gladi i umiranja od gladi.

'Nitko od vladajućih ne može reći da je to puka slučajnost i da smo mi kurvini sinovi, ljenčine, zabušanti... Oni su nesposobni voditi Hrvatsku, oni su amoralni, lažu nam, varaju nas, na sve moguće načine nam podvaljuju prikazujući se onakvima kakvi nisu. Na vladajućim mjestima su samo zbog osobnih probitaka i dobiti, a nas tko j...', poručio je Miočić Stošić, kojega su antivladini prosvjednici podržali vičući: 'HDZ lopovi, Hrvatsku ste ukrali!'

Kod Kontinentala su po povratku pogledali film 'Splitski Zeitgeist' o okradenom dalmatinskom gradu te najavili idući prosvjed u subotu u 18 sati.